Red Cloud Carter

Alla är efter mig och ska försöka bura in mig, men ingen kan fatta att jag behöver min frihet. Ingen ska berätta för mig hur jag ska leva mitt liv. Jag pallar inte det, jag är en fri själ, jag måste få göra det jag känner för, annars kvävs jag. Det fungerar inte att jag ska lyda någon annan vare sig det gäller arbetstider eller att vara i en relation, det slutar bara med en enda grej, att jag slår bakut och drar därifrån. Så var det med jobbet på Café Slussen, då skulle jag börja klockan åtta varje morgon. Det funkade inte, för vem vet, jag kanske har suttit uppe på natten och känt månens dragningskraft och börjat spela gitarr till klockan tre och efter det gått ut på ett berg ett tag för att fundera, och då funkar det inte att börja klockan åtta på morgonen. Men det fattade inte chefen och han vägrade att ändra öppettider, så då blev jag tvungen att säga tack och adjö!

Likaså med Joe, han ville alltid att jag skulle äta fiskbullar med honom prick klockan sju varenda kväll och alltid höra av mig och ringa honom varje dag, var jag än var eller vad jag än gjorde. Hallå, jag har väl inte mobiltelefonen som nån utväxt på armen om du trodde det. Jag var tvungen att säga, tack och adjö!

Jag har annat att göra, andra stigar att vandra. Sån är jag, försök ändra på det och du har stympat min själ. Jag älskar livet, men livet älskar inte mig. Min kärlek är obesvarad och därför måste jag alltid vara på väg, always on the road. Jag är en ensam själ som ylar i vinden. Jag svävar iväg från er allihop och ni står där nere och tittar och allt ni ser är ett rött moln och sen är jag borta.”

Red Cloud Carter kom till under en alteregokurs som jag höll i på kulturskolan Aggregat i Hallonbergen 07-08.

Hon debuterade med ”Songs about Sculptures” som var en musikalisk skulpturvandring som ägde rum i Boulognerskogen i Gävle den 14/5 och 6/9-2008.

Red Cloud Carter framförde egenkomponerade sånger till 5 olika skulpturer i parken. Kids from Heaven (Hedda Svendsen, Ludvig Blix, Pär Gustafsson och Erik Klinga) arrangerade musiken och ackompanjerade under vandringen. Projektet var ett samarbete med Konstcentrum i Gävle, Musik i Gävleborg och Gävles Jazzgymnasium. Sångerna spelades sedan in av Johannes Berglund och gavs ut som EP av NONS Records.